Індивідуальний помол

Каву необхідно молоти в залежності від способу приготування. На відміну від зернової кави – мелені зерна втрачають більшість ефірних масел через 5-10 хвилин після помолу. Тому радимо молоти каву перед приготуванням (якщо ви маєте кавомолку вдома), або зберігати каву в герметичній тарі. Вся наша кава – зернова. Але ми змелемо каву від ваш спосіб приготування на професійній кавомолці, з урахуванням вашого способу приготування, та зафасуємо в тришаровий фольгований пакет з zip-замком, для надійного зберігання.

  Дуже тонкий помол

Виглядає як борошно вищого гатунку або пудра. Екстракція відбувається майже миттєво, при цьому розкривається аромат і смакові якості. Переважно використовується для приготування кави в джезві (турці, ібрику).

Для заварювання кави в джезві використовують холодну воду 80-250 мл, співвідношення Кава:Вода = 1:10, час приготування 4-7 хвилин. Рекомендуємо робити тільки одне “підняття” джезви при нагріванні.

  Дрібний помол під еспресо

Спеціальний помол, що підходить для еспресо-кавоварок. Здебільшого, такий помол досягається з використанням встановленої в пристрої кавомолки або на професійній кавомолці в кав’ярні. Час екстракції не повинен перевищувати 30 секунд. За мінімальний відрізок часу вода під великим тиском проходить через спресовану “таблетку” кави. Такий помол віддає напою весь аромат.

  Дрібний помол

Переважно використовується для приготування напою в кавоварках капельного типу. Час екстракції різний, від 25сек до 3хв. Дуже інтенсивна екстракція, виділяється багато кофеїну. За зовнішнім виглядом трохи більше цукрової пудри.

  Середній помол

Приготування в пуровері (V60, каліта, фенікс, кемекс), аеропресі (американ-пресі) та автоматичних кавоварках, що працюють на меленій каві. Вважається оптимальним та універсальним “комерційним” помолом. За зовнішнім виглядом нагадує часточки дрібного піску.

Для заварювання кави альтернативним способом (V60, каліта, фенікс, кемекс, аеропрес, американ-прес, френч-прес) використовують співвідношення 60 г кави на 1л води, час екстракції 3-4 хвилин, температура води 92-94°.

  Великий або крупний помол

Каву крупного помолу використовують для гейзерних кавоварок та френч-пресу. Час екстракції 5-7хв. Часточки кави великих розмірів, схожі на дрібну гречку.

Передзвоніть мені

телефонуємо з 9 до 19




    ×